Servicii

Scopul nostru este acela de a oferi servicii stomatologice complete, de cea mai inalta calitate si care imbunatatesc viata pacientilor. Lucram pentru pacientii nostri, care vor fi tratati cu demnitate, intelegere si respect in fiecare moment.
In clinica noastra stomatologica din Pitesti folosim tehnici si aparatura moderna pentru o experienta cat mai placuta.
Implantologie Dentara
terapie-endodontica
Ce sunt implanturile dentare?
Implanturile dentare sunt o alternativa la tratamentul restaurator complex pe dintii naturali, cum ar fi puntea dentara fixa sau protezele mobile. Implanturile dentare sunt construite din titan sau zirconiu si fiecare implant este inserat in oasele maxilare superior sau inferior. Implanturile dentare sunt sigure, netoxice si biocompatibile, osul crescand in jurul implantului. Aparute in urma cu peste 30 de ani, implanturile dentare au evoluat in ultimii 10 ani pentru a oferi o optiune de tratament care are o rata de succes de 95%. Acum este considerata optiunea numarul 1 pentru a inlocui un dinte.
Avantajele unui implant dentar:
- Reprezinta o solutie pe termen lung;
- Coroane fixe si rezistente;
- Ofera o estetica dentara naturala;
- Grad ridicat de confort al masticatiei;
- Mai multa siguranta in fiecare zi;
- Oferim pacientilor nostri numai materiale de calitate.
Chirurgie Dentara
terapie-endodontica
In clinica RAN Dental Concept avem o abordare multi-disciplinara ceea ce inseamna ca avem un chirurg specialist BMF (buco maxilo facial) cu experienta vasta ca membru al echipei noastre. Acesta intervine in momentele necesare - de la extractiile molarilor de minte (maseaua de minte) pana la micro-chirurgia orala ce poate sa presupuna augmentari osoase autologe (os 100% recoltat de la pacient) ridicare de sinus maxilar, augmentare ale tesuturilor moi (aditie de gingie sau modificarea acesteia pt un aspect estetic cat mai optim), extirparea chisturilor, tumorilor si a altor formatiuni patologice din cavitatea bucala.
Una dintre cele mai cunoscute forme de chirurgie orala este extractia dintilor. Cateva dintre motivele pentru extractia dintilor sunt:
- Dintii de lapte sau dintii temporari – primii dinti care nu au cazut, impiedicand astfel eruptia dintilor permanenti;
- Dintii cu probleme – dinti cu distructie mare, irecuperabili, cu infectii mari radiculare sau in zona periapicala;
- Ca parte a unui plan de tratament ortodontic – extractia unor dinti este necesara pentru obtinerea unui rezultat optim.
Protetica Dentara
terapie-endodontica
Protezele dentare au rolul de a inlocui dintii care lipsesc. Acestea pot fi mobile sau fixe, in functie de nevoia pacientului.
Avantaje:
- Imbunatatirea masticatie si deglutitiei;
- Solutie eficienta de reabilitare estetica si functionala;
- O calitate mai buna a vietii pacientilor;
- Estetica imbunatatita.
Profilaxie Dentara
terapie-endodontica
Se recomanda ca sedinta de igienizare sa aiba loc la inceputul fiecarui tratament, dar si o data la 6 luni. Aceasta sedinta consta in:
- Detartraj – indepartarea tartrului de la nivelul dintilor;
- Periaj profesional – scopul acestuia este acela de a inlatura placa bacteriana de pe suprafata dentara cu ajutorul unei periute montata la piesa unitului si o pasta speciala. Ajuta, de asemenea, la inlaturarea petelor de pe dinti aparute in urma consumarii anumitor alimente sau cauzate de tutun.
- Airflow – acest tratament consta in spalarea dintilor cu o pulbere pe baza de bicarbonat de sodiu in amestec cu apa, sub presiune. Acesta are ca scop indepartarea petelor de pe dinti aflate in zone greu accesibile, a depozitelor fine de tartru, astfel ajutand la obtinerea unor dinti mai albi, mai stralucitori si o respiratie mai proaspata.
Terapie Endodontica
terapie-endodontica
Tratamentul canalului radicular presupune indepartarea pulpei dentare, un ţesut conjunctiv ce contine celule, fibre si substanta fundamentala, vase sanguine si limfatice, precum si fibre nervoase. Dupa ce se extrage pulpa dentara deteriorata (afectata de boala sau necrozata), se curaţa spatiul ramas si se obtureaza. Aceasta reprezinta procedura de sigilare a canalului radicular.
Cateva lucruri importante de stiut despre tratamentul de canal:
- Acest tratament se desfasoara sub anestezie;
- In timpul tratamentului se indeparteaza nervul dintelui;
- Costurile acestui tip de tratament variaza in functie de fiecare caz, dar reprezinta o varianta mai economica decat extractia dintelui afectat si inlocuirea acestuia cu un implant sau o lucrare dentara.
Nu asteptati pana in ultima clipa pentru a cere parerea unui profesionist. Va invitam la clinica RAN Dental Concept Pitesti sa faceti o alegere informata pentru dantura si sanatatea dumneavoastra.
Terapie Restauratoare
terapie-restauratoare
Terapia dentara include:
- Fatetari dentare cu ajutorul compozitului direct in cabinet;
- Obturatii fizionomice (plombe de culoarea dintelui);
- Incrustatii sau obturatii indirecte – Inlay si Onlay (coroana partiala);
- Odontoplastie cosmetica – reconturarea unei obturatii preexistente;
- Estetica dentara (fatete dentara din ceramica integrala care redau estetica dorita de pacient prin procedee minim invazive asupra dintilor, albirea dentara profesionala in cabinet sau acasa, aplicarea bijuteriilor dentare).

RAN Dental Concept Pitesti

In clinica RAN Dental Concept Pitesti folosim numai aparate de ultima generatie si operam in cele mai bune conditii la preturi foarte accesibile.

De ce sunt importante vizitele regulate la medicul dentist?

Vizita la medicul stomatolog ar trebui facuta la fiecare sase luni. Stim ca nu toata lumea asteapta cu nerabdare aceasta vizita, insa este una dintre cele mai importante pentru mentinerea unui nivel de sanatate ridicat. Daca va ganditi sa sariti un control stomatologic din cauza costurilor sau a unui alt factor precum timpul sau anxietatea, asigurati-va ca luati in considerare toate riscurile. Ceea ce s-ar putea ajunge sa platiti pe termen lung pentru a evita o vizita facuta dentistului va fi probabil mult mai mare, atat pentru portofel, cat si pentru linistea sufleteasca.

Iata cateva dintre cele mai importante motive pentru care trebuie sa va prezentati in mod regulat la stomatolog:

Placa dentara, tartrul si cavitatile - o programare pentru un periaj profesional este, de asemenea, mai accesibil decat tratarea unei cavitati, astfel ca, daca banii sunt problema, trebuie sa va asigurati ca nu pierdeti programarile la periajul profesional! 96%
Infectia gingivala - acest lucru se intampla atunci cand acumularea de tartru provoaca o infectie la nivelul gingiei facand-o sa se indeparteze de dinte. Tratamentul bolilor gingivale poate deveni foarte costisitor si poate include chirurgie, curatare extrem de profunda si medicamente. 93%
Identificarea problemelor ascunse cu ajutorul radiografiilor - o parte cruciala in vizita la stomatolog este radiografierea danturii și a osului maxilar. Imaginile cu raze X permit specialistilor sa vada ce se intampla sub suprafata si pot descoperi si diagnostica probleme care nu sunt vizibile pentru ochiul liber. 98%

Contacteaza-ne astazi

pentru a programa o consultatie in care putem discuta despre cele mai bune optiuni pentru tine.